Родонит

Родонитът се образува в метаморфни скали – като мрамора, където съдържанието на манган е високо. За него е характерно, че често е с тъмни жили от манганови оскиди, увеличаващи стойността му на скъпоценен камък. Може да има всички оттенъци на розовия цвят до червеникавофафяво.  Идентифициран чак през 1819 година, родонитът приема името си от гръцката дума „родон“ – роза. Находища на родонит има в Бразилия, Финландия, Япония и Мексико. Минералът масово е използван за изработка на фирури с орнаменти и за големи произведения на изкуството.

Цветът на родонита спомага за внасяне на равновесие в сърдечната чакра, осигурявайки реалистичен и практически подход към емоциите. По-тъмните цветове в розовия фон донасят стабилизираща и заземяваща енергия, донякъде полезна за облекчаване на негативни състояния като обърканост и тревога. Пурпурните тонове засилват увереността и мотивацията.

При редовно носене развива духовната страна на човешката натура: повишава чувството на увереност, умението на човека да се владее, настройва го за поставяне на ясни цели в живота.

 

 

колекции
Подреди по

Абонирайте се за нашия имейл бюлетин, за да разберете първи за промоционалните ни предложения. Зона, свободна от спам!

* indicates required