Планински кристал

Планински кристал се нарича прозрачния воднобистър кварц, използван от хилядолетия за тератия и предсказания. В Древна Гърция смятали, че прозрачният кварц е лед, охладен до такава степен, че никога да не може да се стопи. Други древни народи са свързвали този кристал с небесното царство и виждали в него парче от райските светове.  В исторически план кварцът е бил използван за предсказване, гадаене и лечение – особено при определяне на причините за заболяването и за премахване на душевната неуравновесеност.

Прозрачният кварц бил един от любимите материали за огледала и кристални сфери за гадаене, бокали и ритуални купи.  Сред най-известните кварцови произведения са кристалните черепи, характерни за древните култури в Централна и Южна Америка.

Планинският кристал е истински вълшебен минерал. Смята се, че той има свойството да помага за получаване на тайни знания, внася яснота в обстоятелства и отношения, намалява враждебността на околната среда.  Голямо е и значението му за премахване на умората и концентриране на вниманието.

Планинският кристал е полезен и в партньорските отношения в работата – той улеснява установяването на контакт с колегите.

Изобщо планинският кристал е уникален минерал, той е добър по свой начин във всеки сектор: помага за взаимното разбирателство, пречиства взаимоотношенията, подобрява общуването с началството и децата, тъй като генерира положителна енергия.

Това е и един от малкото камъни, които влияят благотворно върху всички зодии.

 
 
колекции
Подреди по

Абонирайте се за нашия имейл бюлетин, за да разберете първи за промоционалните ни предложения. Зона, свободна от спам!

* indicates required